vrijdag 22 oktober 2010

Terug naar huis



We gingen deze keer niet vliegend of met de auto naar huis maar met een supersnelle trein. We hebben geen foto gemaakt van de trein, maar wel een plaatje opgezocht. Kijk maar eens.

Disneyland Parijs


Samen met mama ben ik naar Disneyland geweest. Het was erg leuk, maar er waren ook wel heel veel lange rijen.

Centre Pompidou




Midden in Parijs staat een heel gek gebouw. Het gebouw heeft allemaal grote buizen een roltrap aan de zijkant. Het gebouw is een museum en heet Centre Pompidou. Het gebouw is een museum voor moderne kunst. Er was een heel leuk kindermuseum met een lopende band, allemaal stempelmachines en een tafel waar je op kon bouwen die van je kunstwerk een foto maakte.

Met het hele orkest vliegen naar Parijs



Weet je wat? Ik mocht in het vliegtuig zitten naast Cindy!

Retiro park



In Madrid zijn behalve heel veel huizen, mensen, auto's, bussen en metro's ook veel parken. We zijn ook naar het grootste park van Madrid geweest dat heet Retiro. In dit park ligt een klein watertje waar je zelf kunt gaan varen. In het park hebben we ook nog gepicknickt samen met Bruno en zijn papa en mama. Bruno komt uit Polen en zijn mama speelt ook in het orkest.

Repetitie van het orkest


Papa en ik zijn ook naar een repetitie geweest van het orkest. Ze spelen met een hele beroemde dirigent, Claudio Abbado. Weten jullie wat een dirigent is? De dirigent staat voor het orkest en zorgt ervoor dat alle 150 muzikanten mooi samen spelen. Papa heeft er een filmpje van gemaakt. Hier repeteren ze de 9e symfonie van Mahler. Een symfonie is een groot muziekstuk voor een orkest.

Plaza Mayor




Plaza Mayor betekent het grote plein. Het plein ligt midden in Madrid en het is er heel leuk. Er zijn mensen die reuze bellen blazen, mensen die schilderijen maken en mensen die gekke dingen doen en er heel grappig uit zien. Kijk maar eens.

Metro in Madrid


Madrid en Parijs


Hallo!

In de herfstvakantie ben ik weer samen met papa met mama mee op tournee gegaan. We zijn in Madrid en in Parijs geweest. Weten jullie in welke landen Madrid en Parijs liggen? Het zijn allebei supergrote steden.

woensdag 29 september 2010

Een componist





Weten jullie wat dat is, een componist? Dat is iemand die muziek bedenkt en opschrijft. In Baden Baden heeft een hele beroemde componist gewoond en die heet Brahms, Johannes Brahms. Vanmiddag ben ik met mama en papa in het huis geweest waar Brahms heeft gewoond. Dit is wel lang geleden hoor, meer dan honderd (100) jaar. Weet je wat leuk is mama gaat volgende week twee stukken van hem spelen met haar orkest en die twee stukken zijn hier in Baden Baden gemaakt! Wij zijn in het kamertje geweest waar hij ze, zittend voor het raam, heeft geschreven. Hij heeft daar trouwens ook een heel bekend slaapliedje gemaakt. Luister maar!

Een heleboel tekeningen





Vanochtend ben ik met papa naar een museum geweest. Daar hadden ze een heleboel tekeningen en schilderijen van een Spaanse schilder. De schilder heet Miro en is al dood, maar zijn tekeningen reizen door de wereld, omdat veel mensen die mooi vinden. Ik vond ze ook heel mooi! Hier sta ik voor een schilderij dat heet 'schilderen'. Zien jullie de verfkwast met rode verf?

Ik had zo'n dorst gekregen joh. Gelukkig was er een caffeetje bij het museum. Weet je wat ze daar hadden...? Kartonnen stoelen! Gek he!!!



In het bos





Lieve klas (dit heb ik zelf getypt),

Wat leuk om jullie berichtjes te lezen!
Gisteren heb ik weer een hoop beleefd. Eerst ben ik samen met papa en mama naar een bos geweest hier vlakbij. Ik heb herten gezien en eekhoorntjes en ook heel veel paddestoelen. Op het plaatje kun je zien waar ik gelopen heb. Ik ben ook al 2 keer naar het zwembad geweest. Bruno en Alice waren er ook. Alice komt uit Zweden, maar praat ook Engels en dat kan ik ook een beetje. Bruno komt uit Polen en ik kan samen met Bruno tot drie tellen in het Pools. Luister maar: jeden (1) - dwa (2) - trzy (3). Weten jullie waar de naam Baden Baden vandaan komt? Heel, heel lang geleden waren hier Romeinen. Weten jullie wat dat zijn, Romeinen? Romeinen konden heel goed bouwen. Ze maakten wegen, stadions en ook badhuizen met zwembaden. Hier in Baden Baden is ook zo'n heel oud Badhuis. Misschien ga ik er nog een keer kijken. En daar komt de naam Baden vandaan. Baden Baden betekent Baden in Baden. Grappig he?



maandag 27 september 2010

Opera


Vandaag was ik bij mama in de zaal. Het orkest speelt een opera. Dat is een muziekstuk met zangers en een heel groot koor. De opera is meer dan honderd jaar geleden gemaakt door een Italiaanse meneer die Verdi heet. Ik mocht bovenin zitten. En weet je wat? Er zat een man naast ons en die begon ineens te zingen! Kijk maar op het filmpje. Vinden jullie het mooi?



zondag 26 september 2010

In Baden Baden

Lieve klas,
Het is erg leuk om hier in Baden Baden bij mama te zijn, maar ik zal jullie ook wel missen. Op de foto kun je zien hoe ons appartementje er uit ziet. Hier ben ik met mama een spelletje aan het doen.
Groetjes, tamar

woensdag 22 september 2010

Naar Baden Baden

Hallo allemaal,
Het is alweer een tijdje geleden dat ik op de weblog heb geschreven, maar volgende week gaan we naar Baden Baden. Mama is daar al en ik kan niet wachten. Nog een paar nachtjes en dan gaan papa en ik er ook naartoe met de auto. In de auto kan ik lekker naar buiten kijken, een dutje doen of een filmpje kijken. Weten jullie waar Baden Baden ligt? Het ligt in Duitsland. Kijk hier maar eens
View Larger Map!

zondag 13 juni 2010

Stephansdom 2


We hebben op internet een plaatje gevonden waar de kerk helemaal op staat. Kijk maar eens!

woensdag 9 juni 2010

Stephansdom




In Wenen staat een hele grote kerk. Die kerk heet de Stephansdom en is heel groot en ook heel bekend. Op de foto zie je mij samen met Theo voor de kerk. Ik speel hier veel met Theo en zijn zusje Tonke. Ze komen ook uit Nederland en hun moeder speelt saxofoon in hetzelfde orkest als mijn mama. Toen wij in de kerk waren was er een dienst bezig. In de kerk mochten Theo en ik ook een kaarsje aansteken en een wens doen.

Vlinderhuis





Vandaag ben ik in het vlinderhuis geweest. In het vlinderhuis zijn heel veel hele mooie vlinders. Er zijn grote, kleine, blauwe, bruine, met stippen en nog veel meer. Sommige vlinders durven op je te gaan zitten. Weet je trouwens hoe een vlinder een vlinder wordt? Eerst is het een rups, daarna een cocon en dan een vlinder. In het vlinderhuis waren ook de coconnen te zien. Sommigen waren al leeg, maar je kon ook zien dat er soms een vlinder aan het uitkomen was. Kijk maar eens!

dinsdag 8 juni 2010

Warm!



Het is warm in Wenen. Papa zegt dat het bijna 30 graden is. Dat zegt me niet zoveel, maar ik heb wel de hele tijd veel zin in zwemmen en spelen met water. Gelukkig zijn er een hele boel Roeffen Marts in Wenen. Vandaag waren we er bij een waar je met een waterpomp een riviertje kon maken. Superleuk!

maandag 7 juni 2010

Bij een repetitie 1

Vandaag ben ik bij een repetitie van mama geweest. Het orkest speelt mee met een opera. Dat is dus niet alleen muziek, maar ook zangers en zangeressen! Op het podium is een heel mooi decor. Het orkest zit bijna onder het podium, maar gelukkig kan ik als ik over het randje kijk wel mama zien. Papa heeft een filmpje gemaakt van de repetitie.

Bij een repetitie 2

Vandaag was er iemand jarig en daarom speelde het orkest ' Happy Birthday'.

zondag 6 juni 2010

Wenen


Gisteren ben ik met papa met het vliegtuig naar Wenen gekomen. Mama is hier al een tijdje. We zijn hier nu alweer voor de tweede keer, want we waren hier ook al in de meivakantie. Het is hier superwarm. Vandaag zijn papa en ik naar het zwembad geweest. Mama moet de hele dag repeteren, maar we kunnen gelukkig wel samen avondeten. Cindy komt ook en dat vind ik heel erg leuk. Cindy speelt ook in het orkest.

vrijdag 4 juni 2010

Hallo!

Hallo!

Ik ben Tamar.
Mijn mama speelt viool in een orkest en gaat daarmee vaak op reis. Soms mag ik samen met papa met haar mee. En soms, als ze lang weg is, gaan papa en ik bij haar op bezoek. Op deze website wil ik jullie vertellen en laten zien wat ik allemaal meemaak. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen! En...ik vind het ook heel leuk als jullie een berichtje schrijven!

Groetjes Tamar