woensdag 9 juni 2010

Stephansdom




In Wenen staat een hele grote kerk. Die kerk heet de Stephansdom en is heel groot en ook heel bekend. Op de foto zie je mij samen met Theo voor de kerk. Ik speel hier veel met Theo en zijn zusje Tonke. Ze komen ook uit Nederland en hun moeder speelt saxofoon in hetzelfde orkest als mijn mama. Toen wij in de kerk waren was er een dienst bezig. In de kerk mochten Theo en ik ook een kaarsje aansteken en een wens doen.

2 opmerkingen:

  1. Hallo Tamar en papa en mama,

    We hebben vandaag met de klas de foto's bekeken van Wenen. Erg leuk. We wilden je een mooie brief sturen, maar dit lukte niet zo goed. Misschien nu wel, we hopen het....

    'Kom je weer snel terug op school? Blijf maar niet meer te lang in Wenen'.

    'Heb je een foto waar de hele grote kerk helemaal op staat, hoe hoog is die?

    'Hoe groot is de grootste vlinder van de vlindertuin?' 'Ken je al namen van vlinders?'

    'Je mama kan goed viool spelen!'

    Wij hebben morgen (vrijdag) sportdag. Het is hier ook wel warm, maar soms regent het ook. We oefenen druk voor het toneel.

    'Stuur je een berichtje terug?'

    Veel groetjes van de hele klas!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve klas,

    Ik vind het erg leuk om een berichtje van jullie te krijgen!

    We hebben opgezocht hoe groot de kerk is. Hij is 107 meter hoog en 34 meter breed. Dat is meer dan tien huizen bovenop elkaar. Hij is wel kleiner dan de Eiffeltoren in Parijs. Misschien kan ik maandag een foto meenemen naar de klas.

    De grootste vlinder is iets groter dan mijn twee handen naast elkaar. Op de foto komt ie net uit de cocon. Ik weet nog geen namen die kan ik misschien de volgende keer proberen te onthouden.

    Veel plezier met de sportdag.

    Daaaag tot maandag.
    Groetjes van Tamar!

    BeantwoordenVerwijderen