woensdag 29 september 2010

Een componist





Weten jullie wat dat is, een componist? Dat is iemand die muziek bedenkt en opschrijft. In Baden Baden heeft een hele beroemde componist gewoond en die heet Brahms, Johannes Brahms. Vanmiddag ben ik met mama en papa in het huis geweest waar Brahms heeft gewoond. Dit is wel lang geleden hoor, meer dan honderd (100) jaar. Weet je wat leuk is mama gaat volgende week twee stukken van hem spelen met haar orkest en die twee stukken zijn hier in Baden Baden gemaakt! Wij zijn in het kamertje geweest waar hij ze, zittend voor het raam, heeft geschreven. Hij heeft daar trouwens ook een heel bekend slaapliedje gemaakt. Luister maar!

3 opmerkingen:

  1. Hoi Tamar,

    Leuk dat je ons verteld wat een componist is, wij dachten al dat een componist zingt. Naomi vraagt of het huis van Johannes Brahms mooi is.
    Wat een mooi slaapliedje, wij vielen bijna in slaap. Moet mamma dit liedje ook spelen wel knap dat jou mamma al die noten kan lezen.

    groetjes groep 0-1-2 en Rachelle

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi klas,

    Jaaaah, het huis was heel mooi, maar Brahms huurde er maar twee kamertjes en een keukentje.

    Mama speelt dat liedje niet, wel twee andere. Mama heeft wel dit liedje voor mij gezongen gisteren.

    Tot snel,
    tamar

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve Tamar!

    Wat leuk om je te zien met mama en pappa op tournee! Wel heeeeeeeeeeel stoer dat je een eigen internetpagina hebt. En nog wel zo'n mooie!!!!
    Ben je al in het zwembad met de glijbanen geweest?
    En schijnt de zon in Baden Baden?
    Waarom zou die stad een dubbele naam hebben?
    Gelukkig woon jij niet in Grubbenvorst Grubbenvorst en ik niet in Amsterdam Amsterdam en wij samen niet in Nederland Nederland.

    Tot snel in... SPANJE!

    :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

    Kusje van Cindy

    BeantwoordenVerwijderen