woensdag 29 september 2010

Een componist





Weten jullie wat dat is, een componist? Dat is iemand die muziek bedenkt en opschrijft. In Baden Baden heeft een hele beroemde componist gewoond en die heet Brahms, Johannes Brahms. Vanmiddag ben ik met mama en papa in het huis geweest waar Brahms heeft gewoond. Dit is wel lang geleden hoor, meer dan honderd (100) jaar. Weet je wat leuk is mama gaat volgende week twee stukken van hem spelen met haar orkest en die twee stukken zijn hier in Baden Baden gemaakt! Wij zijn in het kamertje geweest waar hij ze, zittend voor het raam, heeft geschreven. Hij heeft daar trouwens ook een heel bekend slaapliedje gemaakt. Luister maar!

Een heleboel tekeningen





Vanochtend ben ik met papa naar een museum geweest. Daar hadden ze een heleboel tekeningen en schilderijen van een Spaanse schilder. De schilder heet Miro en is al dood, maar zijn tekeningen reizen door de wereld, omdat veel mensen die mooi vinden. Ik vond ze ook heel mooi! Hier sta ik voor een schilderij dat heet 'schilderen'. Zien jullie de verfkwast met rode verf?

Ik had zo'n dorst gekregen joh. Gelukkig was er een caffeetje bij het museum. Weet je wat ze daar hadden...? Kartonnen stoelen! Gek he!!!



In het bos





Lieve klas (dit heb ik zelf getypt),

Wat leuk om jullie berichtjes te lezen!
Gisteren heb ik weer een hoop beleefd. Eerst ben ik samen met papa en mama naar een bos geweest hier vlakbij. Ik heb herten gezien en eekhoorntjes en ook heel veel paddestoelen. Op het plaatje kun je zien waar ik gelopen heb. Ik ben ook al 2 keer naar het zwembad geweest. Bruno en Alice waren er ook. Alice komt uit Zweden, maar praat ook Engels en dat kan ik ook een beetje. Bruno komt uit Polen en ik kan samen met Bruno tot drie tellen in het Pools. Luister maar: jeden (1) - dwa (2) - trzy (3). Weten jullie waar de naam Baden Baden vandaan komt? Heel, heel lang geleden waren hier Romeinen. Weten jullie wat dat zijn, Romeinen? Romeinen konden heel goed bouwen. Ze maakten wegen, stadions en ook badhuizen met zwembaden. Hier in Baden Baden is ook zo'n heel oud Badhuis. Misschien ga ik er nog een keer kijken. En daar komt de naam Baden vandaan. Baden Baden betekent Baden in Baden. Grappig he?



maandag 27 september 2010

Opera


Vandaag was ik bij mama in de zaal. Het orkest speelt een opera. Dat is een muziekstuk met zangers en een heel groot koor. De opera is meer dan honderd jaar geleden gemaakt door een Italiaanse meneer die Verdi heet. Ik mocht bovenin zitten. En weet je wat? Er zat een man naast ons en die begon ineens te zingen! Kijk maar op het filmpje. Vinden jullie het mooi?



zondag 26 september 2010

In Baden Baden

Lieve klas,
Het is erg leuk om hier in Baden Baden bij mama te zijn, maar ik zal jullie ook wel missen. Op de foto kun je zien hoe ons appartementje er uit ziet. Hier ben ik met mama een spelletje aan het doen.
Groetjes, tamar

woensdag 22 september 2010

Naar Baden Baden

Hallo allemaal,
Het is alweer een tijdje geleden dat ik op de weblog heb geschreven, maar volgende week gaan we naar Baden Baden. Mama is daar al en ik kan niet wachten. Nog een paar nachtjes en dan gaan papa en ik er ook naartoe met de auto. In de auto kan ik lekker naar buiten kijken, een dutje doen of een filmpje kijken. Weten jullie waar Baden Baden ligt? Het ligt in Duitsland. Kijk hier maar eens
View Larger Map!