dinsdag 12 april 2011

Generale repetitie


Vandaag mocht ik mee naar een generale repetitie van het orkest van mama. Een generale repetitie is de belangrijkste en allerlaatste repetitie voor het concert. Er was een violist die samen speelde met het orkest. Ik vond het heel erg leuk. Papa heeft een stukje opgenomen. Het is een muziekstuk van Ravel. Ravel leeft niet meer maar kwam uit Frankrijk. Horen en zien jullie ook de harp? Mijn vriendje Bruno was er ook. We zaten samen in een klein kamertje, een balkonnetje, met uitzicht op het podium en de andere balkonnetjes. Vanavond heeft mama het concert, maar dat is heel laat.

Happy Birthday

Gisteren was een collega van mama jarig. Zij heet Janka en het hele orkest speelde voor haar. Papa heeft er een filmpje van gemaakt.

zondag 10 april 2011

Il Castello di Ferrara (kasteel van Ferrara)




Midden in Ferrara staat een heel groot kasteel. Ik kom er iedere dag langs als ik naar het park ga of naar mama's werk in het theater. Om het kasteel ligt een gracht met grote vissen er in. Op zondag zijn er allemaal trommelaars en mensen die verkleed zijn als ridders en koningen. En er doen ook prinsesjes mee. De ridders hebben hele mooie vlaggen en kunnen er hoog mee gooien. Papa heeft foto's en filmpjes gemaakt kijk maar eens!

zaterdag 9 april 2011

Pizza eten!



Weten jullie hoe de mensen in Italie heten? Wij zijn Nederlanders en hier in Italie wonen Italianen. Italianen houden erg van Pizza en ik ook! Vrijdag zijn we naar een restaurant geweest waar we al vaker zijn geweest. We kennen de mensen al best goed. Op de foto zie je de Pizzabakker Fransesco het deeg maken. In de oven wordt een vuur gemaakt met stukken hout. De Pizza's worden daar gewoon naast gelegd.

vrijdag 8 april 2011

Op weg naar Ferrara



Lieve kindjes van mijn klas, ik heb weer wat te vertellen. Vrijdag ben ik samen met papa en mama naar Ferrara gegaan. We ging met het vliegtuig! Ferrara ligt Italiƫ. Mama moet hier spelen met haar orkest. De vliegreis ging goed. Op het vliegveld in Italiƫ zagen we ook Cindy. Zij komt uit Amsterdam en speelt ook in het orkest. Cindy is een lieve vriendin van mama en ook van mij!