dinsdag 11 oktober 2011

Op bezoek bij de koningin

Vandaag zijn we naar het paleis van de koningin van Engeland geweest. Voor het paleis staan mannen met hele grappige hoge hoeden. Soms lopen er twee precies tegelijk een stukje. Er kwam ook iemand op bezoek bij de koningin. Met een koets of nee twee koetsen! Mama zei dat als de vlag van de koningin uit is dat je kunt zien dat ze thuis is.

Dubbeldekkers

Weet je wat grappig is? In Londen zijn alle bussen rood en kun je boven en beneden zitten. Ze noemen dat dubbeldekkers. Wij gingen een keer met zo'n bus en ik mocht bovenin zitten.

Fluisteren in de kerk

We zijn naar een kerk geweest waar je helemaal naar boven kunt. Die heet St. Paul's Cathedral. De kerk is daar rond en als je daar fluistert kan iemand het aan de andere kant horen. We zijn helemaal bovenin geweest en moesten trappen op met meer dan 500 treden. Dat vond ik wel heel veel, maar we hadden ook een heel mooi uitzicht kijk maar!

maandag 10 oktober 2011

Naar Londen

Zondag mochten we met het hele orkest mee naar Londen. We gingen met de trein onder het water. Er spelen meer dan honderd mensen in het orkest. Maandag mag ik naar een repetitie van het orkest. Ze oefenen dan met de dirigent de muziek die ze gaan spelen op het concert.

Bij een repetitie

Vandaag mocht ik bij een repetitie zijn van het orkest. Het was in een hele grote zaal. Kijk maar eens. De repetitie was voor het concert. Na de repetitie ging ik met papa mee terug naar het hotel. Emanuel en Noemie uit Zwitserland waren ook bij de repetitie. Hun papa en mama spelen allebei in het orkest en ze praten Frans. We kunnen leuk samen spelen.

zondag 9 oktober 2011

Naar Parijs





Vrijdag zijn papa en ik met de trein naar Parijs gegaan. Mama is daar op tournee met haar orkest. We hebben in vijf treinen gezeten en twee metro’s. Metro’s zijn een soort treinen onder de grond. Van juf Maartje mocht ik een oefenboek meenemen. In de trein heb ik werkjes gedaan die de klas maandag, dinsdag en woensdag ook doen. Papa was even meester en ik kind. Toen we bij mama waren gingen we eten. Ik mocht frietjes en heel laat naar bed.

In Parijs





Zaterdag zijn we van alles gaan bezoeken. Kijk maar naar de foto’s. Je kunt ze groter maken door er op te klikken. Kunnen jullie zien waar we geweest zijn? Die grote toren waar ik met mama voor sta hebben jullie vast wel een keer gezien. Door Parijs loopt een grote rivier die heet de Seine. Een soort Maas zeg maar.

Crêpe Suzette



Crêpe wattes...? Pannenkoekjes zeg maar. Deze kun je in Parijs op heel veel plekken eten. Soms ook op straat. Wij hebben ze gegeten vlakbij deze mooie fontein. Super lekker was ie!

Carnaval bij de Sacre Coeur?





Na de pannenkoekjes zijn we ook nog naar de Sacre Coeur geweest. Volgens pappa betekent dat 'heilig hart'. Voordat je bij de kerk bent moet je een heleboel trappen op. Vanaf boven kun je heel Parijs zien liggen. Groot he? Toen we beneden kwamen leek het wel carnaval. Er was een optocht met allemaal mensen die verkleed waren. In de buurt van de kerk ligt Montmartre. De mensen die daar wonen vieren ieder jaar een oogstfeest van de wijndruiven. Ik kreeg bloemen, een tros druiven en een echte franse knoflookteen. Gek dat dat teen heet...

dinsdag 12 april 2011

Generale repetitie


Vandaag mocht ik mee naar een generale repetitie van het orkest van mama. Een generale repetitie is de belangrijkste en allerlaatste repetitie voor het concert. Er was een violist die samen speelde met het orkest. Ik vond het heel erg leuk. Papa heeft een stukje opgenomen. Het is een muziekstuk van Ravel. Ravel leeft niet meer maar kwam uit Frankrijk. Horen en zien jullie ook de harp? Mijn vriendje Bruno was er ook. We zaten samen in een klein kamertje, een balkonnetje, met uitzicht op het podium en de andere balkonnetjes. Vanavond heeft mama het concert, maar dat is heel laat.

Happy Birthday

Gisteren was een collega van mama jarig. Zij heet Janka en het hele orkest speelde voor haar. Papa heeft er een filmpje van gemaakt.

zondag 10 april 2011

Il Castello di Ferrara (kasteel van Ferrara)




Midden in Ferrara staat een heel groot kasteel. Ik kom er iedere dag langs als ik naar het park ga of naar mama's werk in het theater. Om het kasteel ligt een gracht met grote vissen er in. Op zondag zijn er allemaal trommelaars en mensen die verkleed zijn als ridders en koningen. En er doen ook prinsesjes mee. De ridders hebben hele mooie vlaggen en kunnen er hoog mee gooien. Papa heeft foto's en filmpjes gemaakt kijk maar eens!

zaterdag 9 april 2011

Pizza eten!



Weten jullie hoe de mensen in Italie heten? Wij zijn Nederlanders en hier in Italie wonen Italianen. Italianen houden erg van Pizza en ik ook! Vrijdag zijn we naar een restaurant geweest waar we al vaker zijn geweest. We kennen de mensen al best goed. Op de foto zie je de Pizzabakker Fransesco het deeg maken. In de oven wordt een vuur gemaakt met stukken hout. De Pizza's worden daar gewoon naast gelegd.

vrijdag 8 april 2011

Op weg naar Ferrara



Lieve kindjes van mijn klas, ik heb weer wat te vertellen. Vrijdag ben ik samen met papa en mama naar Ferrara gegaan. We ging met het vliegtuig! Ferrara ligt Italië. Mama moet hier spelen met haar orkest. De vliegreis ging goed. Op het vliegveld in Italië zagen we ook Cindy. Zij komt uit Amsterdam en speelt ook in het orkest. Cindy is een lieve vriendin van mama en ook van mij!