vrijdag 22 oktober 2010

Terug naar huis



We gingen deze keer niet vliegend of met de auto naar huis maar met een supersnelle trein. We hebben geen foto gemaakt van de trein, maar wel een plaatje opgezocht. Kijk maar eens.

Disneyland Parijs


Samen met mama ben ik naar Disneyland geweest. Het was erg leuk, maar er waren ook wel heel veel lange rijen.

Centre Pompidou




Midden in Parijs staat een heel gek gebouw. Het gebouw heeft allemaal grote buizen een roltrap aan de zijkant. Het gebouw is een museum en heet Centre Pompidou. Het gebouw is een museum voor moderne kunst. Er was een heel leuk kindermuseum met een lopende band, allemaal stempelmachines en een tafel waar je op kon bouwen die van je kunstwerk een foto maakte.

Met het hele orkest vliegen naar Parijs



Weet je wat? Ik mocht in het vliegtuig zitten naast Cindy!

Retiro park



In Madrid zijn behalve heel veel huizen, mensen, auto's, bussen en metro's ook veel parken. We zijn ook naar het grootste park van Madrid geweest dat heet Retiro. In dit park ligt een klein watertje waar je zelf kunt gaan varen. In het park hebben we ook nog gepicknickt samen met Bruno en zijn papa en mama. Bruno komt uit Polen en zijn mama speelt ook in het orkest.

Repetitie van het orkest


Papa en ik zijn ook naar een repetitie geweest van het orkest. Ze spelen met een hele beroemde dirigent, Claudio Abbado. Weten jullie wat een dirigent is? De dirigent staat voor het orkest en zorgt ervoor dat alle 150 muzikanten mooi samen spelen. Papa heeft er een filmpje van gemaakt. Hier repeteren ze de 9e symfonie van Mahler. Een symfonie is een groot muziekstuk voor een orkest.

Plaza Mayor




Plaza Mayor betekent het grote plein. Het plein ligt midden in Madrid en het is er heel leuk. Er zijn mensen die reuze bellen blazen, mensen die schilderijen maken en mensen die gekke dingen doen en er heel grappig uit zien. Kijk maar eens.

Metro in Madrid


Madrid en Parijs


Hallo!

In de herfstvakantie ben ik weer samen met papa met mama mee op tournee gegaan. We zijn in Madrid en in Parijs geweest. Weten jullie in welke landen Madrid en Parijs liggen? Het zijn allebei supergrote steden.